Een dag uit de week van... - Reisverslag uit Ukonga, Tanzania van Sofie Viaene - WaarBenJij.nu Een dag uit de week van... - Reisverslag uit Ukonga, Tanzania van Sofie Viaene - WaarBenJij.nu

Een dag uit de week van...

Door: Sofie

Blijf op de hoogte en volg Sofie

27 Januari 2006 | Tanzania, Ukonga

Maandag

Teacher Lucy (nursery)

We waren laat op school vandaag, onze bus dan toch, er was een probleem bij de driver thuis, zodat hij veel te laat was. Tijdens de eerste periode kwamen we dan eindelijk ook aan.

Toen ik het register wilde tekenen, zag ik dat Sofie les aan het geven was in het eerste, samen met mama Mkwawa. Vreemd! De leerlingen werkten ook in groepen...

Na de lunch kwam Sofie ons helpen in nursery, ze hielp de kinderen stil te houden, schriften in te vullen en ook met hun kleren terug aan te doen. We waren vandaag echt onderbemand, enkele leerkrachten moesten bijkomende examens doen...

Dinsdag

Teacher Joseph (academic master)

Ze klagen allemaal over het lessenrooster, maar dat is heel moeilijk om aan te passen!! Want dubbele boekingen zijn uit den boze...

Daarnaast willen ze ook nog allemaal hun boeken op het juiste moment, met de nieuwe syllabus loopt alles zowat in het honderd op dat vlak...
Gelukkig kwam de muzungu me helpen vandaag. Ze mocht niet weglopen dus nam ik haar schoenen maar af (die doen we af in het computerlokaal)
Na de lunch hadden we dan ook een lange meeting over die nieuwe leerplannen, de 'lat' om te slagen en over te gaan naar een nieuw jaar en natuurlijk ook over komende zaterdag.

Toen ik naar huis ging, na nog lang te vloeken op dat lessenrooster, kwam ik ze rond 8u tegen, samen met BJ, ze waren gaan sporten.

Woensdag

BJ

Vandaag terug naar de rijschool, ik doe het heel goed zeggen... soms kom ik echt wel onnozel om in Dar centrum te rijden, maar dat is nu eenmaal de realiteit....
Ervoor kwam Seki met Bella, ik vind het super om voor haar te kunnen zorgen, zo kan Seki gaan shoppen en leert Bella andere mensen kennen.
Sofie gaat vanavond naar Seki, of Seki komt naar hier, nog niet helemaal duidelijk, in ieder geval gaat ze niet gaan aerobicen. Jammer!
Gisteren heb ik erg moeten lachen met haar; toen ze uit de dala dala wilde stapen, waren er al heel veel passagiers die er terug in wilden stapen... ze lieten haar er niet door en ze is er ten aller laatste toch nog in geslaagd, ze is er uit noeten springen toen de dala dala al terug aan het vertrekken was... hilarisch!

Donderdag

Mama Mkwawa

Sofie nam vandaat terug mijn periode over en gaf schrift buiten in het zand, in het eerste. Er werd op een wijsvinger gelopen, van Issa, de nagel van hem is nu totaal los, 'kiezig' gezicht volgens Sofie. Teacher Steven is er dan mee naar de dokter geweest, nu is de vinger verpakt.

Samen 's avonds gegeten, ik ugali, en Sofie haar boterham met de laatste kaas die ze meebracht... Sofie blijft altijd zitten tot ik klaar ben met eten, zo hebben we de tijd om wat bij te kletsen en rond het onderwijs te kletsen.

Daarna kijken we eerst naar 'secreto d'amor' en daarna kijken we naar de rest van ' la revancha' en daarna? Bedtijd!!

Vrijdag

Sia (leerling van het zevende)

Vandaag 1u Fra van teacher Sofie. Ze geeft vandaag de hele dag les, want ik zag haar in het 2-3-4-5 en zesde! Wij hebben haar het laatste uurtje. Ze spreekt nu heel de tijd Frans, in het begin vonden we dat heel grappig, want we verstonden er niets van, maar nu komen we het al een beetje gewoon.
Vandaag had ze een verrassing; 'le travail de coins', we werkten in groepjes rond Frans; spreken, grammair en domino om onze cijfers te oefnen. Heel tof!

Morgen komen we weer naar school. Er is een gebedsdienst met 4 geloven, onder andere Rooms Katholieken en Islam, de rest heb ik niet gehoord, ik was aan het babbelen met Jacqueline ;) Het is in ieder geval om te danken voor het goeie verloop van vorig schooljaar en om te bidden voor een goed komend schooljaar. Ook omdat het voor ons een afscheid wordt en we de eerste zijn die de school zullen verlaten... hmmm het zal raar doen!

• 27 Januari 2006 - 16:40

Annelies:

Waw, zo'n leuk verslag! Geef de reporters ter plaatse maar een complimentje hoor. Ik vind het echt fijn om dit te lezen, zo hoor je eens hoe anderen alles beleven hé.
    Ik had je zo graag uit die dala dala zien springen ;o)
    Mijn schoolweek zit er op, maar een verslagje stuur ik je nog wel. Vele groetjes. x

• 28 Januari 2006 - 14:06

Wouter:

Inderdaad erg tof dit verslag! Allemaal journalisten in spe ;-)
    Kus Wouter

• 29 Januari 2006 - 13:57

HANNA+JASPER:

Goooooodmooooorning SOFIE! :)
    Jasper and I were just having breakfast and we were wondering whether you have tigers in Tanzania?

LOVE FROM NEW YORK CITY - BROOKLYN!

HANNA and JASPER

PS from Jasper to Sofie:
    I think it's cool that your teaching in Africa! And I just turned seven :)

TAKE CARE!

• 29 Januari 2006 - 16:23

Amelie:

Waauw, supertof om te lezen! Zo weten we ook eens wat ze van jouw denken é ;) maar ik wist wel dat het allemaal + ging zijn ze! daar kon men niet aan twijfelen! Heb net gehoord van Annelies dat je gaan zonnen bent en dat je wat verbrandt bent! Ai, da moe zeer doen! Nuja, tis lik of dat je het zegt, beter dat dan te bevriezen é! alhoewel die koude toch ook wel z'n charmes heeft ze!!!

Mercikes dat je ook eens bij mij bent gaan kijken!

Groetjes en tot later é

xxx

• 30 Januari 2006 - 17:53

M8eld:

Lief softietje!

Weer eventjes je verhalen bijgehouden, want het lijkt soms weken voor ik eens op internet geraak... 't Is erg de laatsten tijd...! Ik lees da alles opnieuw schitterend ga en da stelt me alweer gerust... :) Al had ik nie anders verwacht met al da goe folk :p rond je! ;)
    Hier ook alles ok... Ik word met de dag sterker ;) en je weet daw altijd positief blijven denken over alles é! Hou je alleszins eel goeid!Ik blijf aje denken! Blijf jij ons op de hoogte houden!? :D
    Take care! :) Zoensels,
    de Machteld! ****

• 31 Januari 2006 - 15:03

Annelies:

Jambo dada!!

Ik ben jaloers als ik je verhalen lees!! Ik wil ook weer terug! Geniet ervan he! Hopelijk kunnen we nog eens een afrika reunie doen als je weer terug bent! mungu akurberiki ;) x uit Holland

• 02 Februari 2006 - 16:49

Klaas:

Leuk om dit alles te horen! Klinkt echt tof!
    Groetjes en stel het nog goed hé!
    Klaas