skamon
Door: muzungu Sofie
Blijf op de hoogte en volg Sofie
19 September 2005 | Nederland, Amsterdam
hier alles nog altijd dik in orde, in school ben ik heel erg goed opgenomen, ze doen heel erg hun best om engels te praten de hele tijd, opdat teacher sofia (met nadruk op de i) het ook kan begrijpen allemaal!!!
er is nu een heel toffe collega met me mee; teacher samaria. want natuurlijk alleen is maar alleen en is maar alleen natuurlijk! dar es salaam is een ongeloofelijk grote stad.
het uitzicht hier is prachtig, heel veel groen, door de vele regen de laatste tijd, veel mensen op straat, die van alles aan eht doen zijn, kortom deze muzungu kijkt iedere keer haar ogen uit!!!!
in school heb ik vooral al liedjes gegeven, het was sportweek en ze sloten ook het tweede trimester af, dus niet veel les ;o) voor de gambianen; aika zoemba en loelalilee zijn weer bijzonder populair, mr ook sur le pont d'avignon, aangezien ik lkr frans ben hier...
deze week hebben we vrij, en dond ga ik nr annelies in moshi, eens kijken wat ze dr doet met de straatkinderen, ik ben benieuwd!!!
oja, Els V, hier noemen ze me geen taxi, want gelukkig kennen ze het woord en de betekinis van bumsteren niet... ik noem dus niet taxi, mr soms wel muzungu=toebab...
anders is het hier goe warm, zeker als je ah voetballen bent; lkr tg de lln, toffe match, en sofie was keeper... iedereen vol bewondering, omdat ik gelukkig enkele ballen uit de goal kon houden ;o) a new star is born...
ik heb me ook een gsm-nr aangeschaft; 00255 746 368 630, ik heb de indruk dat niet alle nrs gaan, mr het is het proberen waard!!!
hou jullie allemaal heel goed, ik heb met heel veel plezier jullie reacties gelezen! hele dikke knuffel
ikke
xxx
19 September 2005 - 14:07
Sarah:
Zeg, ondanks het feit dat het woord "bumpster" onbekend blijft, vraag ik me toch af of die Tanzanianen, -ozen of -ezen van die gelijkaardige manieren hebben als onze lieve vrienden, de Gambiaanse bumpsters. Een wereld zonder van die typen, zou nochtans weliswaar welkom zijn daar, denk ik zo?
Dikke zoen, het Saarsel -
19 September 2005 - 16:12
M8eld:
liefste maatje,
haha, nog eens wat nieuws van je... Bedankt om me steeds op de hoogte houden...! Vind ik schitterend!;) Zo te horen ben je daar al volwaardig lid van 't "lerarencorps" (of is't daar geen zo'n officiele, stijve bedoening als al ier :D)... Nu 'k jeun me ook enorm! Zie da moa zekerst! Ik smijt me helemaal met die halve (of soms hele) puberkes... Ze zijn de max! :) Hou je goed, muzungu (als 'k et goe voorheb, want da Afrikaans ertussen is voor mij soms een moeilijke opgave :s) hehe... Ik denk heel vaak aan je... vaker dan vaak! volgende week benk op zeeklassen :) jipie! Nu wel nog zware week voor de boeg!
Zoenseltjes,
't m8eldje xxxxxxxx HVJ! -
20 September 2005 - 06:42
Dirk:
Dag Sofie,
juist eens melden dat we op de gsm van Véronique
jouw sms je kregen !
tot later wel eens ! -
20 September 2005 - 07:47
Vero:
dag sofie
We zijn heel content te horen dat je het daar heel goed stelt.en dat je zonder problemen met al de bagage bent aangekomen ........, teacher sofia zal dat wel goed doen ,zeg sofie amuseer je maar ,combineer het werk met de vakantie !!!!
Dikke zoen van ons allemaal
vero xxxx -
20 September 2005 - 11:11
Annelore:
Hoi hoi Fietje,
Ik wil je gewoon even veel gelukwensen daar in het warme Tanzania. Ik vind het prachtig dat jij zo'n ervaring kan meemaken. Veel succes en geniet er met volle teugen van!
Vele groetjes!!! -
21 September 2005 - 09:25
Melissa:
Hey, tof te horen dat je het daar uitstekend stelt! Geniet met volle teugen. We leven met je mee. groetjes -
21 September 2005 - 18:30
Sarah, Je Pedavriendinnetje:
Sofie,
het lijkt me echt de max daar. ik vind het echt leuk dat je ons de hele tijd op de hoogte houdt. zo weten we wat jij allemaal doet.
Ik heb nog steeds geen werk :s, maar daar komt wel verandering in!!!
Allé teacher SOFIa
doe je best daar
dikke kus
SARAH -
22 September 2005 - 18:21
Margot:
Hey! Ik heb zojuist eens al je berichten gelezen en het ziet (leest) ernaar uit dat je daar goed zit! Profiteer ervan zou ik zeggen! En geniet maar van het mooie weer!En vergeet ook geen fotootjes te trekken want dat is zalig voor later!
De groetjes,
Margot -
23 September 2005 - 14:42
Emma:
Dag sofie,
inderdaad wel leuk en handig om op deze manier iedereen op de hoogte te houden. Ik heb al veel aan je gedacht en aan de vele nieuwe avonturen die je nu meemaakt. Ik zou zeggen geniet ervan en ik ben blij dat alles goed gaat daar.
vele groetjes,
Emma (en Eline) -
25 September 2005 - 09:29
Anneleen!:
sofie, eerst en vooral merci voor je smsje, ik hoop dat die van mij ook is aangekomen....het is daar precies wel een supertof avontuur he!... wordt wel stiekem heel stil van....nu ja, ik zit nu ook niet meer stil, gedaan met het schoon leventjes , lui op mijn gat zitten... school is sinds een weekje terug begonnen, whoehoe mijn laatste jaar van start gegaan en ik mag mij hopelijk binnen tien maanden de naam vroedvrouw officieel gaan dragen!.... ondertussen hebben we een leuke tweedaagse achter de rug met ons klasje, het ging over teambuilding! yeah! en maandag begint terug het harde labour en gaat mijn eerste stagedag weer van start.... brr, dat is in begin wel altijd eventjes de poepers hebben! maar ik mag weer kleine boelekes op de wereld gaan zetten... deze keer begeef ik mij niet ergens in de west-vlaanders, maar op een plekje waar ze mij meer dan goed verstaan en omgekeerd uiteraard ook, jaja mijn eigen streek, het leuvense!.....voor de rest het ga je goed mijn meid en ik wacht weer geduldig op het volgende nieuwtje!
heel dikke bees!
anneleen x